+385 (0)51 858 573
  +385 (0)95 7331 913
prolingua@prolingua.hr

O nama


Prolingua je na tržištu prisutna od 1996. godine, od 2005. kao prevoditeljski obrt da bi tijekom godina proširila svoje poslovanje izvan okvira prevoditeljske agencije. Kao prva agencija u Hrvatskoj i jedna od prvih u regiji, 2008. godine uvodi prevoditeljski standard EN 15038:2006 i standard kvalitete ISO 9001:2000.
 
Godine 2008. širi svoje poslovanje na područje EU fondova pa tako sudjeluje u pisanju i prevođenju raznih projekata kandidiranih na IPA 2007-2013 program, a nakon ulaska Hrvatske u EU i u drugim programima raspoloživim za Hrvatsku, ali i za druge susjedne zemlje (npr. IPA i INTERREG SLO-ITA, SLO – HR).
Od 2013. surađuje s Vatrogasnom zajednicom PGŽ i JVP Rijeka kao savjetnik za prijavu i provedbu EU fondova iz područja vatrogastva i civilne zaštite.
 
Iako smo svjesni da su pogreške dio svakog posla, dobrom organizacijom i odabirom kvalitetnih suradnika nastojimo klijentima pružiti usluge visoke kvalitete, bez obzira je li riječ o uslugama prijevoda, izrade projektne dokumentacije, vođenja projekata, poslovnog savjetovanja ili edukacije. Stoga svakodnevno ulažemo u razvoj tehnologije i organizacije rada unutar poduzeća te pratimo trendove na hrvatskom i inozemnim tržištima.  
 
Za prijevode izvršene u našoj agenciji pružamo stopostotno jamstvo, zahvaljujući iskustvu i kvaliteti prevoditelja koje angažiramo za prevoditeljske projekte. Spremni smo naš prijevod prilagoditi Vašim zahtjevima i Vašoj terminologiji. Izlazimo ususret svim klijentima u svezi njihovih specifičnih prohtjeva. Štitimo identitet svojih klijenata pa sve prijevode i dokumentaciju držimo vrlo povjerljivima. Sustav provjere kvalitete prijevoda omogućava nam da isporučimo točne prijevode bez obzira na njihovu količinu i vrijeme izvedbe. Svaki prevedeni tekst provjeravaju prevoditelj, lektor i voditelj projekta pa je tako mogućnost pogreške svedena na minimum.
 
Sve projekte izrađujemo u skladu s načelima projektnog menadžmenta (PM).
 
Ako imate ideju koju biste željeli realizirati, projekt koji želite financirati EU ili nacionalnim fondovima ili se želite dodatno educirati u području prevoditeljstva i EU fondova, rado ćemo odgovoriti na sva vaša pitanja.