+385 (0)51 858 573
  +385 (0)95 7331 913
prolingua@prolingua.hr

Osposobljavanje za Voditelja EU projekata u području vatrogastva i civilne zaštite

Osposobljavanje za Voditelja EU projekata u području vatrogastva i civilne zaštite

Program osposobljavanja za Voditelje EU projekata u području vatrogastva i civilne zaštite u teoretskom je dijelu isti kao i program za Voditelje EU projekata. 
 
Razlika je u praktičnom dijelu u kojem je fokus isključivo na fondovima kojima se financiraju projekti iz područja vatrogastva, sigurnosti i civilne zaštite.  
 
Namijenjen je vatrogasnim postrojbama i zajednicama, dobrovoljnim vatrogasnim društvima, gospodarskim subjektima iz područja sigurnosti, vatrogastva i civilne zaštite te jedinicama lokalne i regionalne samouprave kao osnivačima vatrogasnih postrojbi i zajednica. 
 
Poseban naglasak će biti stavljen na programe prekogranične suradnje INTERREG V-A Italija – Hrvatska, INTERREG V-A Slovenija – Hrvatska, INTERREG V-A Mađarska – Hrvatska, IPA Hrvatska – BIH – Crna Gora  te IPA Hrvatska – Srbija (ovisno o području iz kojeg polaznik dolazi).
 
Također će biti obrađen i program Mehanizma Unije za civilnu zaštitu u sklopu kojeg se godišnje objavljuju 3 poziva za dostavu projektnih prijedloga:
 
1. Poziv za dostavu projektnih prijedloga u području prevencije i pripravnosti (civilna zaštita i onečišćenje mora)/Call for proposals for prevention and preparedness projects in the field of civil protection and marine pollution
2. Poziv za dostavu projektnih prijedloga za vježbe civilne zaštite u sklopu Mehanizma Unije/ Call for proposals – Union Civil Protection Mechanism Exercises
3. Poziv za podnošenje projektnih prijedloga za Kompenzacijske mehanizme/Call for proposals for buffer capacities for addressing temporary shortcomings in extraordinary disasters